“Allahuakbar! Saya tak tinggalkan awak Yang.. Sumpah saya tak tinggal awak..” – Lelaki Mer4ung Lihat Isteri Terbakar Depan Mata

kema

“Allah… Allahuakbar. Yang (sayang).. saya tak tinggalkan awak yang. Allahuakbar! Sumpah saya tak tinggal awak yang. Bini saya bang… bini saya dalam kereta,” demikian j3ritan seorang lelaki yang terbabit dalam kemaIangan membabitkan empat kenderaan, malam tadi.

Video kejadian itu juga tular di media sosial mengundang banyak reaksi netizen turut bers3dih dan meluahkan rasa simp4ti terhadap nasib lelaki itu.

Menurut saksi, kejadian itu berlaku di kilometer 45 Lebuhraya Utara Selatan dari arah Selatan. KemaIangan yang berlaku berpunca dari tindakan seorang pemandu lori yang memandu melebihi had laju di lorong kiri.

Komander Operasi dari Balai B0mba dan PenyeIamat (BBP) Renggam, Mohd Fauzi Md Nor berkata, pihaknya menerima panggilan berhubung kejadian itu pada jam 7.47 malam dan terus mengerahkan 18 anggotanya dari BBP Renggam, BBP Kulai dan BBP Ayer Hitam ke lokasi.

Sebaik tiba, mereka mendapati kemaIangan itu membabitkan empat kenderaan iaitu lori Isuzu, Proton Wira, Proton Preve dan Toyota Vios.

“Sebuah lori jenis Isuzu terb4kar 70 peratus, manakala Proton Wira terb4kar sebanyak 90 peratus akibat kemaIangan.

“Penumpang (Nurul Nazihah Kamalul Arifin, 28) kereta Proton Wira ters3pit dan ditemui rntung, manakala pemandunya berjaya menyeIamatkan diri.

“Seorang lagi mngsa ditemui rntung dalam Toyota Vios. Dua mngsa yang menaiki lori Isuzu dikenali sebagai S. Suresh, 38, dan Mok You Jian, 22, selamat dan tidak mengalami keced3raan.

“Pemandu Proton Preve, Bunayami Yahya, 43, juga selamat,” katanya.

Sementara itu, s4ksi kejadian, Mohd Ridhwan Othman berkata, sebelum kejadian itu berlaku, keadaan jalan sesak (bergerak perlahan) dan tiba-tiba datang sebuah lori dipandu laju di lorong kiri terus meIanggar beberapa buah kenderaan.

“Pergerakan kenderaan perlahan ketika itu. Di lorong kiri, tentunya untuk pemanduan yang tidak laju. Tetapi tiba-tiba datang sebuah lori terus mermpuh beberapa kenderaan lain.

“Kejadian sangat pantas, tak lama kemudian beberapa kenderaan terus terb4kar dan 4pi marak. Seorang lelaki menj3rit memanggil isterinya dan memberitahu kami bahawa isterinya di dalam kereta yang terb4kar.

“Kami hanya mampu menenangkan lelaki tersebut dan membawanya ke kawasan jauh sedikit demi keseIamatannya,” katanya.

Sumber: Harian Metro, Info Bencana Pahang dan Luar Pahang

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *