Elak Ul4r, Wanita Sarat Mengandung M4ut, Bayi Dalam Kandungan Selamat

Tr4gis dan memilukan. Seorang ibu mening,gal dunia ketika sarat mengan,dung.

Seorang wanita sarat mengan,dung m4ut selepas mot0sikal Honda Wave Alpha yang ditungganginya berge,sel dengan sebuah kereta di Kil0meter 29 Jalan Jeniang Sik-Pedu di Kampung Charuk Padang, Sik, Kedah semalam.

Dalam kejadian kira-kira pukul 4.30 petang itu, Nor Hidayah Abdullah, 27, dari Bandar Baru Beris Jaya, Sik m4ut di lokasi kejadian akibat kecede,raan pa,rah pada anggota badan.

Sementara adik perempuannya yang membonceng motosikal itu mengalami kecede,raan dan kini dirawat di HDS. Bayi dalam kandungan mang.sa sempat diselamatkan di H0spital Daerah Sik (HDS).

Ketua Polis Daerah Sik, Deputi Superintendan Abdull Razak Osman berkata, sia,satan mendapati motosikal ditunggangi Nor Hidayah bergerak dari arah sama dengan sebuah kereta jenis Perodua Axia dipandu lelaki berusia 61 tahun.

Lelaki tersebut sedang dalam perjalanan ke Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Sri Enggang untuk mengambil anaknya yang bekerja di situ.

Katanya, kema.langan dipercayai berlaku apabila penunggang motosikal mahu mengelak seekor ular lalu masuk ke laluan kereta sebelum berge.sel dengan kereta tersebut dan terja.tuh.

“Dalam kema.langan itu, mang,sa cuba mengelak seekor ular yang keluar secara tiba-tiba di bahu kiri jalan, lalu menyebabkan dia memasuki laluan kereta dan berlaku pelang,garan di bahagian sebelah kiri kenderaan tersebut,”

“Akibat kema.langan itu, mang.sa yang menunggu masa untuk melahirkan bayi mening,gal dunia di tempat kejadian akibat kecede.raan pa.rah termasuk di bahagian muka”

Sumber : Facebook

“Mang.sa sempat dibawa ke HDS dengan am.bulans untuk mengeluarkan bayi dalam kandungan,”

“Bayi lelaki yang juga anak keduanya itu kini dihantar ke H0spital Sultanah Bahiyah (HSB), Alor Setar untuk raw.atan lanjut.” ujarnya lagi.

Innalillaahi wa inna ilaihi rojiun. Setiap hari kita dihidangkan dengan khabar kem4tian. Semoga ianya menjadi iktibar buat kita. Mungkinkah tiba giliran kita besok, mungkinkah sebentar lagi. Selesaikan apa yang patut agar kita ringan untuk pergi.

Takziah buat keluarga mang,sa. Buat si ibu, kita doakan semoga rohnya dicucuri rahmat, diampuni segala d0sanya, dijadikan perse,madian tempat kerehatan yang lapang dan nyaman untuknya.

Allahummaghfirlahaa warhamhaa wa’aafihaa wa’fu’anhaa. Aamiin.

Sumber : Kosmo / Utusan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *