Der1ta Budak 4 Tahun Di der4 Bapa Angkat

Menye.dihkan dan menya.yat hati. Entah apa d0sa anak sekecil 4 tahun hingga dide,ra tanpa belas kasihan oleh pemegang amanah yang durj4na.

Seorang lelaki tergamak mend3ra anak angkatnya berusia 4 tahun hanya kerana membu,ang air besar di tilam dan tidak mahu makan di sebuah pangsapuri di Ampang.

Kejadian itu turut disaksikan adik ipar lelaki terbabit yang tinggal bersama di rumah berkenaan sejak sebulan lalu sebelum melap0rkan kepada polis semalam.

Sus,pek yang bekerja sebagai pengawal keselamatan berusia 30 tahun itu dikatakan bertindak memu,kul kanak-kanak lelaki itu bermula bulan lalu dan terbaru dia melakukan perbuatan itu jam 7 malam kelmarin.

Adik Ipar Buat Aduan

Ketua Polis Daerah Ampang Jaya, Asisten Komisioner Mohamad Farouk Eshak berkata, wanita berusia 19 tahun yang juga adik ipar sus,pek pada mulanya berteng,kar dengan kakaknya berpunca dia mene,gur mereka mem4rahi mang,sa.

Menurutnya, wanita terbabit juga pernah melihat mang,sa dipu,kul oleh sus,pek.

Mang.sa dijaga oleh kakak pengadu sejak berusia 5 bulan yang diserah oleh seseorang yang tidak dikenali secara sukarela.

Ced3ra Badan, Kaki, Kesan Luk4 Di Kem4luan

“Mang,sa mengalami keceder,aan di badan, kaki serta kesan lu,ka di bahagian kem4luan dipercayai did3ra dengan menggunakan tangan oleh sus,pek. Man,gsa kini mendapatkan rawa.tan di H0spital Ampang,” katanya.

Katanya lagi, susulan itu pada jam 5 petang semalam, polis mena,han sus.pek di perkarangan Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Ampang Jaya.

“Semakan mendapati sus,pek tidak mempunyai kesa,lahan lampau dan ujian saringan air ken,cing negatif d4dah.

“Sus.pek dire,man 5 hari bermula hari ini hingga 25 Oktober ini,” katanya.

Beliau berkata, kes disi4sat mengikut S3ksyen 31 (1) Akta Kanak-Kanak 2001.

Memang z4lim dan tak berhati perut. Semoga pende,ra-pende,ra ini diberikan huku.man setimpal. Tahniah buat adik ipar kerana berani dan tidak bersekongkol dengan kejah4tan walau ahli keluarga sendiri.

Sumber : Hmetro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *