Beratus Ekor UIat Berjatuhan Daripada Siling Rumah, Wanita Tak Sangka Sudah Hampir Seminggu Berjiran Dengan…

Kemunculan Beratus Ekor UIat Berjatuhan Daripada Siling Rumah

Kemunculan ratusan ulat secara tiba-tiba sememangnya bukanlah perkara yang biasa. Tambahan lagi jika kita tidak menjumpai punca ulat tersebut datangnya daripada mana. Ia tidak dinafikan akan mendatangkan tr4uma kepada seseorang individu jika mengetahui bahawa ulat-ulat yang muncul itu berpunca daripada sesuatu yang menyer4mkan.

Seorang wanita telah dilap0rkan tr4uma apabila mengetahui bahawa beratus-ratus ekor uIat yang j4tuh daripada siling rumahnya berpunca daripada m4yat jiran dari tingkat atas yang telah meninggaI dunia.

Liv, 21, mula perasan haiwan itu j4tuh dari lubang di siling rumah apartmennya dan perkara itu berlarutan hampir daripada seminggu.

Dalam video yang dimuat naik di TikTok, Liv mend4kwa bahawa ulat-ulat tersebut berpunca daripada m4yat jirannya yang telah r3put berada di tingkat atas, lapor Daily Star.

“Untuk makluman semua, uIat-uIat itu jatuh dari siling saya selama enam hari. Ia bukan hanya dua ekor sahaja tetapi beratus-ratus ulat,” kata Liv.

Gambar: TikTok lon333lygirl

Wanita yang berusia 21 tahun itu kemudian memaklumkan kepada jiran sebelahnya dan bertanya sama ada mereka mengalami perkara yang sama dengannya atau tidak.

“Jadi, beberapa orang jiran saya naik ke atas dan menekan loceng rumahnya, loceng pintu ditekan dan tiada jawapan daripadanya. Kami juga terhidu b4u busuk jadi salah seorang jiran saya menghubungi p0lis,” katanya lagi.

“Pihak p0lis berada di sana ketika ulat itu jatuh dari siling.”

Gambar: TikTok lon333lygirl
Gambar: TikTok lon333lygirl

Di samping itu juga, Liv turut memaklumkan kepada tuan rumahnya berkenaan situasi tersebut namun kec3wa kerana beliau tidak ditawarkan penginapan sementara dan juga pekerja pembersihan untuk membersihkan rumahnya.

Tambahnya, seluruh bangunan apartmen itu turut berb4u seperti m4yat.

“Saya terpksa membuang banyak barang kerana kami akan berpindah ke rumah yang baharu dalam masa tiga bulan dari sekarang,” jelas Liv.

Memetik lap0ran Daily Star, komen-komen dari pengguna TikTok menunjukkan rasa terk3jut apabila menyedari Liv tinggal dengan uIat-uIat yang jatuh di atas siling rumahnya.

“Saya pasti akan tinggalkan bangunan itu dengan segera” komen pengguna TikTok.

“Kejadian ini boleh memberi tr4uma! UIat-ulat yang jatuh dari siling itu bermakna terdapat cecair dari m4yat yang telah meresap di lantai rumahnya.” komen seorang lagi.

Sumber: Daily Star

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *