Suami Kaki Pkul Isteri M4ut Dibel4sah Orang Kampung

Kekej4man seorang suami terhadap isterinya akhirnya berakhir setelah suami tersebut m4ut dibel4sah beramai-ramai oleh penduduk kampung.

Lelaki yang bernama SM, 40, didakwa sering mem*kul dan menced3rakan isterinya, KH, 35, itu meningg4l dunia selepas dip*kul beramai-ramai oleh penduduk setempat, dalam satu kejadian di Anyer, Banten.

Menurut media Indonesia, kejadian itu berlaku pukul 7 malam di Kampung Pasir Kemuning, Se.rang, Banten pada Sabtu baru-baru ini, 22 Oktober.

Sebelum diker0yok penduduk kampung, SM didakwa menced3rakan isteri dan ipar-iparnya menggunakan senj4ta taj4m sehingga mereka mengalami keced3raan p4rah.

Jiran tetangga yang mengetahui kejadian tersebut men4ngkap m4ngsa dan mem*kulnya beramai-ramai sehingga m4ti.

“Penduduk setempat sudah tidak t4han dengan sikap dan tindakan lelaki itu yang sering mem*kul serta menced3rakan isterinya.

“Mngsa meningg4l dunia akibat keced3raan p4rah yang dialaminya akibat dip*kul beramai-ramai,” kata jurucakap p0lis, Mohammad Nandar.

Sebelumnya lelaki itu memkul dan menced3rakan isterinya di dapur rumah hingga mengalami lu,ka tik4man pada bahagian belakang, da,da, tangan kiri dan dahinya.

Adik-beradik isterinya, TJ, 42, dan DAS, 25, yang terdengar jeritan KH dan cuba membantu turut ced3ra selepas ditik4m pada dada, kepala dan bahagian badan lain.

Kekec0han yang berlaku itu menjadi perhatian jiran tetangga dan jemaah masjid berdekatan rumah keluarga tersebut untuk datang ke rumah mang,sa. Ger4m, m4rah dan em0si dengan perlakuan lelaki tersebut, akhirnya mereka beramai-ramai memkulnya.

Sementara itu, p0lis telah mer4mpas beberapa bahan bukti termasuk pis4u sepanjang 10 cm, tali, telekung, serta beberapa barang lain.

Ketiga-tiga adik-beradik yang ced3ra p4rah itu dihantar ke pusat kesihatan untuk diberikan rawa,tan lanjut.

Demikian berakhir nasib seorang suami dari durj4na yang suka mengani4ya isteri.

Jauhi kez4liman, berdoalah agar diberi ketenangan dan kelapangan hati menghadapi ujian-ujian hidup.

Sumber : Bantennews/ Utusan / Bicara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *