Kanak-Kanak Perempuan M4ut Diser4ng Sawan Dalam Bilik Air

Memi.lukan. Seorang kanak-kanak perempuan meningg4l dunia selepas dise.rang sawan ketika berada dalam bilik air di rumah neneknya di Kampung Tel0k Wang Besar, Sungai Pasir Sungai Petani kelmarin.

Dalam kejadian jam 12 tengah malam itu, Nur Arisa Qaisara Abdullah, 11, ditemukan ahli keluarga dalam keadaan tidak sedarkan diri dengan kepalanya berada dalam besen.

Ketua P0lis Daerah Kuala Muda, Asisten K0misioner Zaidy Che Hassan berkata sias.atan awal mendapati kanak-kanak terbabit tinggal bersama neneknya kerana mudah untuk dijaga berikutan kerap dise.rang sawan.

“Ibu kanak-kanak terbabit bekerja menyebabkan dia terpaksa meninggalkan mngsa untuk dijaga neneknya yang tinggal dalam kawasan kampung yang sama.

“Ketika kejadian, kanak-kanak itu memberitahu yang dia mahu membuang air besar namun neneknya yang cur1ga men0lak pintu bilik air sebelum mendapati cucunya itu tidak sedarkan diri,” katanya lagi.

Air Dalam Besen Paras Pergelangan Tangan

Menurutnya, kepala kanak-kanak terbabit ketika itu berada dalam besen yang airnya hanya paras pergelangan tangan dan ibunya yang tiba menghubungi ambu,lans dan jiran untuk meminta bantuan.

“Pegawai perubatan yang tiba tidak lama kemudian mengesahkan kanak-kanak terbabit sudah meningg4l dunia dan hasil pemeriksaan lanjut mendapati mang.sa mempunyai rekod peny4kit sawan sejak beberapa tahun lalu.

“Sia,satan lanjut mendapati kanak-kanak itu perlu mengambil ubat sawan 2 hari sekali setiap 12 jam,” katanya.

Zaidy berkata, tiada unsur jen4yah ditemukan dan kes diklasifikasi sebagai m4ti mengejut.

Jen4zah murid darjah 5 Sekolah Kebangsaan Teluk Wang itu selamat dikebu,mikan di Tanah Perku,buran Islam Kampung Teluk Wang, Sungai Petani semalam.

Takziah buat seluruh keluarganya. Semoga dipertemukan semula di syurga abadi kelak.

Sumber : Media Sosial/ Hmetro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *