H4ncur Berkecai! Tempat Memasak Tiba-tiba MeIetup Semasa Tengah Berkelah

Tempat Memasak Tiba-tiba MeIetup Ketika Berkelah

Ketika melakukan aktiviti perkelahan, memang tak sah lah jika tiada sesi masak memasak untuk mengisi perut kan? Selain untuk mengisi perut, aktiviti memas4k juga boleh menghidupkan suasana perkelahan agar lebih seronok.

 

Seorang individu telah berkongsikan satu video di akaun Tiktok @huzaifahmiorbadri mengenai kejadia tidak dijangka yang telah berlaku semasa mereka sedang seronok berkelah di tepi sebuah sungai.

Semuanya gara-gara tempat memasak yang sedang digunakan untuk memb4kar daging ini meIetup secara tiba-tiba. Malah kebanyakan netizen turut sama terk3jut melihat kejadian yang berlaku dalam sekelip mata ini.

Menerusi video yang dikongsikan ini, kelihatan seorang lelaki dan wanita sedang memasak di kawasan air terjun itu. Pada awalnya, semua berjalan dengan baik sahaja malah mereka juga dilihat begitu seronok memasak dan meluangkan masa di situ.

Tidak lama kemudian, tempat memasak yang digunakan untuk memb4kar daging itu meIetup secara tiba-tiba menyebabkan ianya tercampak. L3tupan kecil itu juga turut membuatkan mereka terkejut dibuatnya, ditambah pula dengan bunyi yang kuat itu.

Difahamkan kejadian ini berlaku kerana tekanan udara di bahagian bawah tempat memasak itu menyebabkan batu atau simen itu meIetup dibuatnya. Malah ada juga netizen yang berkongsikan pengalaman yang sama dan menasihati orang ramai untuk berhati-hati.

“Atas batu takleh b4kar, atas simen pun tak boleh. Batu akan p3cah.”

“Memang takleh b4kar atas simen tu, saya pernah kena masa ramai-ramai buat bubur asyura…”

Mujur tidak berlaku kejadian yang tidak diingini kepada wanita dan lelaki berkenaan.

Video yang tular : MeIetop guysss!!!!

Terdahulu, berlaku juga kejadian di mana Pr3ssure Cooker meIetup ketika seorang wanita sedang memasak sup buat keluarganya. Kejadian tersebut menyebabkan wanita berkenaan meIecur t3ruk di bahagian wajah dan sebahagian badan akibat disimb4h sup yang p4nas.

BACA ARTIKEL DI SINI : Pressure Cooker Tiba-tiba MeIetup, Wajah & Badan MeIecur T3ruk Apabila Seperiuk Sup ‘Simbah’ Badan

Oleh yang demikian, berhati-hatilah ketika menggunakan peralatan mem4sak. Semoga para pembaca semua terhindar daripada sebarang musib4h yang tidak disangka-sangka.

Sumber: TikTok @huzaifahmiorbadri via My Resepi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *