Ibu Hmil Kembar, Bayi Setahun Menngg4l Kereta Bertmbung Lori Tangki Minyak

Sed1h dan mem1lukan. Asbab hilang kawalan, ibu hamil kembar dan seorang bayinya yang pernah viral kerana keadaan 0tak berada di luar tmpurung meningg4l dunia.

Seorang wanita m4ut manakala bayinya yang berusia 12 bulan ced3ra prah sebelum disahkan meningg4l dunia di hspital selepas kereta yang dinaiki bertmbung dengan sebuah lori tangki minyak di Kilometer 83, Kampung Bintang, Jalan Kuala Terengganu – Kota Bharu, Setiu, petang semalam.

Ketua P0lis Daerah Setiu, Deput1 Super1ntendan Afandi Hussin berkata, mngsa, Fatin Hazlin Dahlia Mazlam, 30, beralamat Kampung Batu Hampar, Jalan Telemong, Manir yang memandu Perodua Alza mennggal dunia di lokasi kejadian.

Mngsa adalah ibu kepada Sayyid Uwais Al-Qarni Mohd Lekman atau dikenali dengan baby Adam, bayi yang dilahirkan dengan 0tak di luar tmpurung kepala yang mendapat liputan meluas media tahun lalu.

“Hasil si4satan di tempat kejadian mendapati kemlangan berlaku ketika lori tangki minyak dalam perjalanan dari arah Chiku, Gua Musang, Kelantan menghala ke Kuala Terengganu.

“Manakala Perodua Alza dipandu dari arah Manir, Terengganu menghala ke Wakaf Che Yeh, Kota Bharu, Kelantan.

“Apabila sampai di tempat kejadian pemandu Alza hilang kwalan dan masuk ke laluan bertntangan lalu bertmbung dengan lori tangki minyak,” katanya ketika dihubungi malam tadi.

Afandi berkata, pemandu lori tangki tidak mengalami sebarang keced3raan manakala pemandu Alza yang juga seorang suri rumah m4ut di lokasi kejadian, suaminya, Mohd Lekman Zakaria, 36, mengalami ced3ra ringan.

Manakala, 3 anak pasangan suami isteri itu, Nur Qaireen Luffiya Mohd Lekman, 5, p4tah peha kiri, serta Sayyid Lutfi Mohd Lekman, 7, p4tah tangan kiri dan Muhammad Arsyad Syahiran Mohd Agil, 9, ced3ra p4rah.

Beliau berkata, semua mngsa dihantar ke H0sptal Setiu untuk rwatan lanjut.

“Ketika kejadian permukaan jalan raya kering dan lurus. Ks disi4sat mengikut S3ksy3n 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987, “katanya.

Sementara itu, adik kepada mgsa menerusi media sosialnya berkongsi suami mngsa serta seorang anaknya telah sedar sementara 2 lagi belum sedar dan dimasukkan ke icu.

Takziah buat keseluruhan keluarga. Semoga Allahyarhamah diampuni segala dosa-dosanya, dimasukkan ke dalam kalangan para mukminin dan syuhada’.

Innalillaahi wa inna ilaihi roji’un.

Sumber : Hmetro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *