“Macam duduk dalam Iiang Iahad, tapi berbayar…”- Bilik Sewa Sempit Ini Disewakan Dengan Harga RM350 Sebulan!

Bilik Sewa Sempit Ini Disewakan Dengan Harga RM350 Sebulan!

Sehingga ke hari ini, masih banyak rumah di Malaysia masih tidak terjual disebabkan beberapa faktor.

Berdasarkan lap0ran pada tahun 2019, banyak rumah dengan harga mencecah RM500,000 gagaI dijual berikutan harganya yang diluar kemampuan kebanyakan Rakyat Malaysia.

Oleh itu, ramai orang membuat keputusan untuk menyewa sahaja dan ada diantaranya yang memilih untuk menyewa bilik kerana harganya dirasakan lebih murah.

Namun demikian, tidak semua bilik disewakan dengan sewa yang berbaloi. Ada juga bilik ditawarkan dengan harga tidak munasabah dengan penawaran yang diberikan.

Terbaharu, sebuah iklan bilik sewa di Facebook telah dikongsikan kembali oleh pengguna Twitter mendapat perhatian netizen. Mana tidaknya, dapat dilihat bilik tersebut sangat kecil dan hanya dapat memuatkan sebuah tilam bersaiz single.

Bilik tersebut turut dilengkapi dengan sebuah kipas siling dan harga bilik sewa itu adalah RM350. Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen berasa terkejut kerana harga yang ditawarkan mahal dan tidak berpatutan dengan penawaran diberikan.

Bukan itu sahaja, para netizen berpendapat bahawa bilik sewa yang sempit itu seperti Iiang Iahad kerana terlalu kecil dan ‘menyes4kkan’. Malah, rata-rata netizen berasa tidak patut bilik sewa seperti itu ditawarkan kerana k4sihan kepada penyewanya kelak jika ada yang terd3sak untuk menyewa.

Komen netizen :

“Siapa nak insaf cepat boleh la sewa sini..”

“Macam penj4ra tapi ada kipas..”

“Kalau elektrik tak ada boleh mati Iemas dalam nih..”

Selain itu, ada juga netizen mengatakan bahawa pasti penyewa yang menyewa bilik ini akan insaf setiap hari kerana mengingatkan mereka kepada Iiang Iahad. Malah, netizen juga mahu harga bilik tersebut dikurangkan kerana tidak berbaloi dengan keadaan bilik.

Apa pendapat anda?

Sumber : Vocket

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *