Anak Tergamak Ced3rakan Ibu Sendiri Kerana Tak Kemas Rumah

Anak derh4ka. Ketika kecil ditimang dibelai, bila sudah besar bel4sah ibu sendiri. Seorang pemuda berusia 19 tahun tergamak men*mbuk muka dan memij4k tubuh ibunya hanya kerana ibunya itu dikatakan tidak mengemas rumah.

Kejadian berlaku di kediaman mereka di Sungai Way, Petaling Jaya, kira-kira 6 petang, Jumaat lalu.

Ketua P0lis Daerah Petaling Jaya, Asisten K0misi0ner Mohamad Fakhruddin Abdul Hamid berkata, wanita yang berusia 44 tahun itu tampil membuat satu lap0ran p0lis pada 2.40 petang, kelmarin.

Menurutnya, hasil si4satan mendapati peng4du dipkul oleh sus.pek yang tidak berpuas hati kerana berasa ibunya itu tidak mengemas rumah.

Kunci Pintu Depan Sebelum Bel4sah Ibu

“Semasa kejadian, sus.pek bertindak mengunci pintu hadapan rumah sebelum memb4ling barang-barang perhiasan ke arah peng4du.

“Sus,pek kemudian men*mbuk muka serta memij4k bahagian dada kiri peng4du menyebabkan wanita itu mengalami keced3raan pada muka dan badan,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Beliau berkata, sus,pek yang berusia 19 tahun berjaya dita.han di sebuah lokasi di Kampung Lindungan, Petaling Jaya, kira-kira 7.30 malam, semalam.

“Semakan mendapati su,spek mempunyai satu rek0d lampau berkait kes jen4yah dan ujian saringan air kncing ke atasnya didapati neg4tif penggunaan d4dah.

“Semasa soal si4sat awal, sus,pek mengaku melakukan perbuatan itu. Dia kini direman 4 hari sehingga Rabu ini untuk sias4tan lanjut,” katanya.

Bukan Kali Pertama

Mohamad Fakhruddin berkata, hasil si4satan juga mendapati kejadian seumpama itu bukan kali pertama dilakukan oleh sus,pek ke atas ibunya.

Katanya, kes disi4sat mengikut S3ksyen 324 Kanun Kes3ksaan iaitu dengan sengaja menyebabkan keced3raan menggunakan senj4ta atau cara berbah4ya.

Betapa tergamak seorang anak. Seorang anak yang sudah dewasa seharusnya membantu ibu bapa semua tugasan rumah yang termampu dalam rangka berbakti kepada mereka, bukan menghambakan mereka!

Semoga pemuda ini sempat bertaubat sebelum penye.salan selamanya bertandang.

Sumber : Hmetro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *