Bapa Tergamam Lihat Anak Dib4ham Buaya Di Lahad Datu, Kelibat Bu4ya Dilihat Di Perairan Berdekatan

Budak Lelaki Maut Dib4ham Buaya Di Lahad Datu

Seorang kanak-kanak lelaki dilap0rkan dib4ham buaya, manakala bapanya ceder4 p4rah dalam kejadian yang berlaku kira-kira jam 10 pagi tadi di Lahad Datu, Sabah.

Menurut maklumat awal dari sumber, lelaki berkenaan bersama dengan anaknya sedang melakukan aktiviti mendayung perahu di kawasan laut.

Namun, nasib tidak menyebelahi mereka apabila anak lelakinya dib4ham oleh buaya. Panik melihat kejadian itu, lelaki terbabit cuba menyeIamatkan anaknya tetapi gagaI berbuat demikian.

“Menurut saksi, terdapat dua orang m4ngsa terlibat yang sedang menjalankan aktiviti mendayung perahu di kawasan laut telah dis4mbar buaya.

“Seorang m4ngsa berjaya diseIamatkan oleh orang awam, manakala seorang lagi masih belum dijumpai.

“M4ngsa yang diselamatkan mengalami keceder4an p4rah telah dihantar ke h0spital menggunakan ambuIans untuk mendapatkan raw4tan selanjutnya,” kata sumber.

Setakat maklumat awal yang diterima, pihak B0mba dan Polis Marin sedang melakukan operasi mencari m4ngsa.

Foto Balai B0mba & PenyeIamat Lahad Datu
Foto Balai B0mba & PenyeIamat Lahad Datu

Video kejadian itu turut tular di media sosial yang menunjukkan si bapa berada dalam keadaan begitu sedih dengan nasib yang menimpa anaknya.

Selain itu, orang awam juga sempat merakam kelibat seekor buaya yang sedang membah4m sesuatu yang dipercayai adalah m4ngsa di perairan berhampiran kawasan kejadian.

Sumber: Facebook Balai B0mba dan Penyelamat Lahad Datu

BERITA BERKAITAN:

Buaya Gerg4si B4ham Budak 8 Tahun Hidup-hidup Depan Ibu Bapa

Seorang kanak-kanak lelaki, Julio Otero Fernandez, 8, dilap0rkan telah dib4ham hidup-hidup oleh reptilian dengan kepanjangan 3.6 meter di hadapan kedua ibu bapanya.

Ser4ngan buaya tanpa belas kasih4n itu berlaku kepada kanak-kanak berkenaan ketika dia pergi memancing bersama ibu bapa serta empat adik-beradiknya yang lain di Limon, Costa Rica.

Ketika kejadian yang berlaku pada 30 Oktober lepas, kanak-kanak itu sedang leka bermain di dalam Sungai Matina yang mempunyai kedalaman air pada paras lutut.

Salah seorang adik-beradik m4ngsa memberitahu, mereka melihat buaya gerg4si berkenaan memenggaI kepala kanak-kanak berkenaan sebelum membawa badannya ke dalam air.

Walaupun ia dih4ramkan di Costa Rica untuk membu’noh buaya, penduduk setempat tetap mahukan ny4wa dibayar dengan ny4wa.

Buaya berkenaan akhirnya dibun0h, perutnya juga dibeIah. Di dalam perut haiwan pemangsa itu, rambut dan tuIang telah ditemukan.

Ibu m4ngsa mengesahkan rambut dan tuIang yang dijumpai merupakan milik anaknya.

Sumber : The Sun

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *