Seronok Tengok Kambing Tak Ada MasaIah, Lelaki Nekad Jadi Kambing Gara-gara Pernah GagaI Dalam Percintaan

Seronok Tengok Kambing Tak Ada MasaIah, Lelaki Nekad Jadi Kambing 

Sudah namanya kehidupan, pasti tiada siapa akan terlepas dari ujian yang memyebabkan kita terbelenggu dengan perasaan tertek4n. Berlainan orang, caranya juga pasti berbeza untuk mengatasi tek4nan yang dihadapi.

Ada sesetengah orang yang melakukan aktiviti atau hobi kegemaran dan ada juga yang suka mencabar diri melakukan sesuatu yang baharu dan ‘luar biasa’.

Namun lain pulak cara seorang pereka grafik dan penulis dari Britain, Thomas Thwaites, di mana dia telah memutuskan untuk menjadi seekor kambing.

Pernah tular beberapa tahun lalu, lelaki itu dikatakan tertek4n dengan hidupnya pada ketika itu sehingga membuatkannya digelar sebagai GoatMan.

Menerusi wawancaranya bersama Vogue, Thomas mengatakan bahawa dia melalui tempoh waktu yang suk4r membabitkan hubungan percintaan, kerjayanya dan masalah hut4ng.

Ideanya untuk menjadi kambing bermula setelah dia melihat seekor anjing yang bermain-main dengan girang tanpa memikirkan sebarang masalah.

“Saya melihat anjing itu sedang bergembira dan mengatakan ‘awak sangat bertuah, awak tidak perlu memikirkan masaIah’,” katanya.

Selepas melakukan persediaan selama berbulan-bulan, Thomas akhirnya berjaya mencapai impiannya untuk menjadi kambing iaitu dengan menyertai kawanan kambing di kawasan pergunungan Switzerland.

Menariknya, dia juga telah mencipta pakaian khusus untuk tujuan itu iaitu sepasang kaki kambing dan usus kambing buatan manusia yang boleh menghadam rumput untuknya.

Thomas juga telah menulis satu buku yang bertajuk GoatMan: How I Took A Holiday From Being Human. Di dalamnya, dia menceritakan satu persatu mengenai pengalamannya menjadi seekor kambing.

Terdahulu, seorang wanita juga telah mengambil keputusan untuk hidup sebagai kuda kerana m4hu lari dari tek4nan ketike bekerja.

Wanita ini menggelarkan dirinya sebagai Shyanne apabila bertukar menjadi seekor kuda.

Hobinya bukan menunggang kuda, sebaliknya menjadi repIika menyerupai seekor kuda dengan badannya turut dilengkapi pelana, kekang dan bit.

Lebih memer4njatkan lagi apabila dia menyuruh rakan baiknya sendiri, Grace untuk menungganginya di belakang.

Mengakui peIik, namun Leanne bertegas bahawa menjadi seekor kuda bukan sahaja menjadikan dirinya seronok, bahkan membawa dia ke ‘tempat indah’ bagi membolehkannya berehat dan benar-benar menjadi diri sendiri.

“Apabila menjadi seekor kuda dan badan dilengkapi dengan peralatan, saya berasa lebih bebas. Saya menjadi diri saya yang sebenar,” katanya.

Leanne yang merupakan seorang pencinta haiwan memiliki beberapa ekor kuda serta seekor kucing bernama Ember.

Katanya, setiap kali melihat kuda-kuda peliharaannya, dia membayangkan haiwan tersebut adalah dirinya.

Berkongsi lanjut, apabila dia bertukar menjadi seekor kuda, rakannya Grace akan memainkan peranan sebagai individu yang mengambil t4mpuk, memimpin dan ‘memandu’ dirinya seperti dilakukan terhadap kuda poni sebenar.

Sumber: Vogue, New York Post, Kosmo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *